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1.Imagen marcada / sin marcar CUNIBERTI, M Calidad de la soja argentina: región núcleo-sojero: 20 años de análisis de la calidad. 1. ed. Marcos Juarez, Còrdoba, AR: Ediciones INTA, 2018. 346 p.
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2.Imagen marcada / sin marcar CUNIBERTI , M Calidad de trigo: región central del paías: 30 años. 1 ed. Marcos Juarez, AR: Ediciones INTA, 2017. 232 p.
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3.Imagen marcada / sin marcar Cuniberti, M.B. Cómo clasificar la producción triguera argentina : calidad industrial de variedades Marcos Juárez: INTA, 2001. 4 p. INTA Marcos Juárez : Hoja informativa ; 352
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4.Imagen marcada / sin marcar Cuniberti, M.B. Calidad de la producción triguera en la Subregión II Norte : campaña 1997/98 Marcos Juárez: INTA, [s.f.]. 4 p. Hoja informativa
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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5.Imagen marcada / sin marcar Cuniberti, M.B. Calidad de trigo de la campaña 1999/2000 en la región central del país Marcos Juárez: INTA EEA Marcos Juárez, [s.f.]. 4 p. Hoja informativa
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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6.Imagen marcada / sin marcar Cuniberti, M.B. Sugerencias para clasificar el trigo por calidad a nivel de productor y acopio [s.l.]: INTA Marcos Juárez, [s.f.]. 4 p. Hoja informativa
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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7.Imagen marcada / sin marcar Cuniberti, M.B.; et al Calidad del trigo Marcos Juárez: INTA, [s.f.]. 12 p. Información para extensión
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8.Imagen marcada / sin marcar CUNIBERTI, M.B.; PÉREZ, A.B. Interacción genotipo-ambiente del contenido de proteína y aceite en cultivares de soja de GM V, VI y VII. Marcos Juárez: INTA, 1997. 18 p. (Informe Técnico, 126).
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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9.Imagen marcada / sin marcar Cuniberti, M.; Nisi, J.; Masiero, B. Relación rendimiento vs. calidad industrial: estabilidad en la calidad de variedades de trigo Idia XXI: revista de información sobre investigación y desarrollo agropecuario, 2004, v. 4, no. 6, p. 26-28
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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10.Imagen marcada / sin marcar JOHANSSON, E.; BRANLARD, G.; CUNIBERTI, M.; FLAGELLA, Z.; HÜSKEN, A.; NURIT, E.; PEÑA, R.J.; SISSONS, M.; VÁZQUEZ, D. Genotypic and Environmental Effects on Wheat Technological and Nutritional Quality. In: Igrejas G., Ikeda T., Guzmán C. (eds). Wheat Quality For Improving Processing And Human Health. Cham:Springer. Doi: https://doi.org/10.1007/978-3-030-34163-3_8 p. 171-204. Article histotory: First Online: 18 March 2020.
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11.Imagen marcada / sin marcar HELGUERA, M.; ABUGALIEVA, A.; BATTENFIELD, S.; BÉKÉS, F.; BRANLARD, G.; CUNIBERTI, M.; HÜSKEN,A.; JOHANSSON, E.; MORRIS, C.F.; NURIT, E.; SISSONS, M.; VÁZQUEZ, D. Grain Quality in Breeding. In: Igrejas G., Ikeda T., Guzmán C. (eds). Wheat Quality For Improving Processing And Human Health. Cham:Springer. Doi: https://doi.org/10.1007/978-3-030-34163-3_12 p. 273-307. Article history:First Online: 18 March 2020.
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12.Imagen marcada / sin marcar VÁZQUEZ, D.; CUNIBERTI, M.; BAINOTTI, C.; MIRANDA, M. Z. DE; SCHEEREN, P. L.; JOBET, C.; CABRERA, G.; KOHLI, M. M.; VERGES, R.; PEÑA, R. J. Grain quality of latin american wheat cultivars: current development and future perspectives. In: CONFERENCIA LATINOAMERICANA CEREALES, 2., 2011, Santiago, Chile. "Key for cereal chain innovation": event guide. Santiago: ICC: Granotec, 2011. p. 100., 2011
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13.Imagen marcada / sin marcar VÁZQUEZ, D.; BERGER, A.; CUNIBERTI, M.; BAINOTTI, C.; MIRANDA, M. Z. de; SCHEEREN, P. L.; JOBET, C.; PEÑA, R. J.; CABRERA, G.; VERGES, R. Genotype and environment effects on quality of 23 wheat genotypes cultivated in 20 Latin American environments. In: INTERNATIONAL WHEAT CONFERENCE, 8., 2010, St. Petersburg, RU. Abstracts...: wheat genetics and breeding for grain quality; oral presentations. St. Petersburg: VIR, 2010. p. 493-494.
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14.Imagen marcada / sin marcar VÁZQUEZ, D.; BERGER, A.G.; CUNIBERTI , M.; BAINOTTI , C.; ZAVARIZ DE MIRANDA , M.; SCHEEREN , P.L.; JOBET, C.; ZÚÑIGA, J.; CABRERA, G.; VERGES, R.; PEÑA, R.J Influence of cultivar and environment on quality of Latin American wheats. Journal of cereal science , v. 56, n.2, p. 196-203, 2012. Article history: Received 15 August 2011 / Received in revised form / 20 March 2012 / Accepted 27 March 2012.
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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  02/04/2020
Actualizado :  24/02/2022
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  HELGUERA, M.; ABUGALIEVA, A.; BATTENFIELD, S.; BÉKÉS, F.; BRANLARD, G.; CUNIBERTI, M.; HÜSKEN,A.; JOHANSSON, E.; MORRIS, C.F.; NURIT, E.; SISSONS, M.; VÁZQUEZ, D.
Afiliación :  MARCELO HELGUERA, National Institute of Agricultural Technology (INTA), Marcos Juárez, Argentina .; AIGUL ABUGALIEVA, Kazakh Scientific Research Institute of Agriculture and Plant Growing, Almalybak, Kazakhstan.; SARAH BATTENFIELD, Syngenta, Junction City, KS, USA.; FERENC BÉKÉS, FBFD PTY LTD, Sydney, NSW, Australia.; GÉRARD BRANLARD, INRAE, UCA UMR1095 GDEC, Clermont-Ferrand, France.; MARTHA CUNIBERTI, Wheat and Soybean Quality Laboratory, National Institute of Agricultural Technology (INTA), Buenos Aires, Argentina.; ALEXANDRA HÜSKEN, Department of Safety and Quality of CerealsMax Rubner-Institut, Federal Research Institute of Nutrition and Food Detmold, Germany.; EVA JOHANSSON, Department of Plant Breeding The Swedish University of Agricultural Sciences, Alnarp, Sweden.; CRAIG F. MORRIS, Western Wheat Quality LaboratoryUSDA-ARS,Pullman,USA.; ERIC NURIT, Mazan,France.; MIKE SISSONS, NSW Department of Primary Industries Tamworth Centre for Crop Improvement Calala, Australia.; DANIEL VÁZQUEZ PEYRONEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Grain Quality in Breeding.
Fecha de publicación :  2020
Fuente / Imprenta :  In: Igrejas G., Ikeda T., Guzmán C. (eds). Wheat Quality For Improving Processing And Human Health. Cham:Springer. Doi: https://doi.org/10.1007/978-3-030-34163-3_12
Páginas :  p. 273-307.
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history:First Online: 18 March 2020.
Contenido :  Abstract: Technological (processing performance and end-product) and nutritional quality of wheat is in principle determined by a number of compounds within the wheat grain, including proteins, polysaccharides, lipids, minerals, heavy metals, vitamins and phytochemicals, effecting these characters. The genotype and environment is of similar importance for the determination of the content and composition of these compounds. Furthermore, the interaction between genotypes and the cultivation environment may play a significant role. Many studies have evaluated whether the genotype or the environment plays the major role in determining the content of the mentioned compounds. An overall conclusion of these studies is that except for compounds encoded by single major genes, importance of certain factors mainly depend on how wide environments and how diverse cultivars are within these comparative studies. Comparing environments all over, e.g. across Latin America, ends up with a high significance of the environment while large studies including genotypes of wide genetic background result in a significant role for the genotype. In addition, for some technological properties and components, genotype has a higher effect (e.g. grain hardness and gluten proteins), while environment influences stronger on others (e.g. protein and mineral content).Content and concentration of proteins, but also to some extent of starch, some non-starch polysaccharides and lipids, are essential in determini... Presentar Todo
Palabras claves :  CASE-STUDIES; DURUM-WHEAT; NUTRITIONAL-QUALITY; PLATAFORMA AGROALIMENTOS; QUALITY-SELECTION; SOFT-WHEAT; WILD-RELATIVES.
Thesagro :  TRIGO.
Asunto categoría :  F30 Genética vegetal y fitomejoramiento
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE103110 - 1PXIPL - DD
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